Mięso zawarte w kebabie kraftowym charakteryzuje się ręcznym procesem produkcji, do którego wykorzystywane są oryginalne przekazywane od pokoleń receptury. Mięso kraftowe używane w procesie produkcyjnym dla kebabu rzemieślniczego powinno leżakować od kilku do kilkudziesięciu godzin. Dzięki temu jest ono bardziej kruche i aromatyczne oraz stabilne zarówno w okresie produkcyjnym, jak i na opiekaczu (jest to uzależnione od rodzaju mięsa).
Nasze kebaby kraftowe wyróżniają się niespotykanym doborem przypraw i aromatów, co wielokrotnie jest podkreślane przez naszych odbiorców, którzy od lat z nami współpracują. Dodatkowym atutem zakładu produkcyjnego Efes-Pol jest to, że w naszej kadrze zatrudnieni są tureccy pracownicy, posiadający różnorodne doświadczenie i wiedzę w wielu obszarach orientalnej kuchni tureckiej. Dzięki temu jesteśmy liderem w produkcji kebabów kraftowych i rzemieślniczych na terenie kraju, dostarczając wysoką jakość i powtarzalność naszych wyrobów.
Nie rozgraniczamy kebabów rzemieślniczych na rodzaje w kontekście kraftowości, skupiając się bardziej na cechach uwarunkowanych jakością. Dlatego też do kebabów kraftowych zaliczają się produkty droższe z użyciem jak najmniejszej ilości dodatków technologicznych, w których zawartość mięsa jest na wysokim poziomie. Mogą to być zarówno kebaby całomięśniowe, jak i mielone. Standardowo nasze kebaby rzemieślnicze są produkowane w gramaturach 6 kg, 10 kg, 15 kg, 20 kg, 30 kg. Realizujemy jednak również większe lub nietypowe gabaryty na specjalne zamówienie klientów.
To, co wyróżnia Efes-Pol na rynku w stosunku do mniejszych firm w tej branży, to przede wszystkim usługa produkcji kebabów kraftowych. Wszelkiego rodzaju bistra, czy restauracje są ograniczane przepisami przez podmioty takie jak sanepid, czy weterynaria. Tego typu podmioty nie są w stanie wyprodukować większej ilości produktów i wprowadzić ich na rynek. Tym samym korzystają z usług większych firm, które produkują kebab w oparciu o swoje procesy produkcyjne. Dlatego często zdarza się, że bardzo dobry kebab w lokalu właściciela kraftowego wyrobu jest diametralnie inny od tego wprowadzanego na rynek.
Jesteśmy mocno skupieni na etapie produkcji kebabów kraftowych, wprowadzania nowych produktów, a także ciągłego ulepszania procesów produkcyjnych. Nasi dystrybutorzy zapewniają klientom ciągłość dostaw oraz kompleksowość oferty w sektorach Street Foodowych. Nie wprowadzamy żadnego minimum zamówieniowego, oferując często podczas współpracy wynajem sprzętu oraz atrakcyjne rabaty.
Produkujemy również wyroby rzemieślnicze na podstawie receptury klienta, dzięki czemu jesteśmy w stanie zachować stałość i powtarzalność produktu, a klient otrzymuje wyroby dostosowane do jego wymagań. Dzięki wykonywaniu stałego badania surowca i wody spełniamy najbardziej wymagające normy weterynaryjne. To sprawia, że nasi klienci dostają gwarancje bezpieczeństwa żywności pod kątem mikrobiologii.
Efes_pol to renomowany producent kebabów rzemieślniczych, posiadający bogatą historię i doświadczenie na rynku polskim. Nasza firma ma 30 letnią tradycję, a zapoczątkował ją Fedai Simsek, który przyjechał do Polski pod koniec lat 80. Na początku lat 90 otworzył kultową turecką restaurację o nazwie „Sułtan Kebap”. Sam właściciel był pod wielkim wrażeniem pozytywnego odbioru klientów nie tylko na terenie miasta, ale także konsumentów z całego kraju.
Po kilku latach działalności w sektorze gastronomicznym otworzył produkcję kebabów. Ze względu na bardzo duże zainteresowanie klientów indywidualnych, a także sieci handlowych, okazało się, że hala jest zbyt mała, aby sprostać oczekiwaniom klientów. W następstwie powstał obecny i nowoczesny zakład zatrudniający kilkadziesiąt osób z możliwościami produkcji kilkuset ton mięsa miesięcznie.
Warto nadmienić, że proces produkcyjny zmienił się od tamtej pory nieznacznie, co pozwala nam na produkcję kebabów rzemieślniczych z zachowanie wszystkich tradycyjnych receptur.
Do dzisiaj celem firmy jest jakość na najwyższym poziomie oraz zadowolenie klientów.
Kebap Sultan Wołowo-Indyczy
Dostępne opakowania
ZAPYTAJ O TOWAR
Kebap Bodrum Wołowo-Barani
Dostępne opakowania
ZAPYTAJ O TOWAR
Kebap Elmas Drobiowy z kurczakiem
Dostępne opakowania
ZAPYTAJ O TOWAR
Alanya Kebap 90% Drobiowy z całego kurczaka
Dostępne opakowania
ZAPYTAJ O TOWAR
Alanya Kebap 80% Drobiowy z całego kurczaka
Dostępne opakowania
ZAPYTAJ O TOWAR
Kebap Yaprak Wołowina w Płatach
Dostępne opakowania
ZAPYTAJ O TOWAR
ZAPYTAJ O TOWAR