kebab dystrybucja hurtownia kebabu kebab wołowo barani

kebap kraftowy

Charakterystyka mięsa w kebabie kraftowym i rzemieślniczym od Efes-Pol

Mięso zawarte w kebabie kraftowym charakteryzuje się ręcznym procesem produkcji, do którego wykorzystywane są oryginalne przekazywane od pokoleń receptury. Mięso kraftowe używane w procesie produkcyjnym dla kebabu rzemieślniczego powinno leżakować od kilku do kilkudziesięciu godzin. Dzięki temu jest ono bardziej kruche i aromatyczne oraz stabilne zarówno w okresie produkcyjnym, jak i na opiekaczu (jest to uzależnione od rodzaju mięsa).

Co wyróżnia kebaby kraftowe od Efes-Pol


Nasze kebaby kraftowe wyróżniają się niespotykanym doborem przypraw i aromatów, co wielokrotnie jest podkreślane przez naszych odbiorców, którzy od lat z nami współpracują. Dodatkowym atutem zakładu produkcyjnego Efes-Pol jest to, że w naszej kadrze zatrudnieni są tureccy pracownicy, posiadający różnorodne doświadczenie i wiedzę w wielu obszarach orientalnej kuchni tureckiej. Dzięki temu jesteśmy liderem w produkcji kebabów kraftowych i rzemieślniczych na terenie kraju, dostarczając wysoką jakość i powtarzalność naszych wyrobów.

kebab kraftowy

Rodzaje mięs kraftowych i rzemieślniczych

Nie rozgraniczamy kebabów rzemieślniczych na rodzaje w kontekście kraftowości, skupiając się bardziej na cechach uwarunkowanych jakością. Dlatego też do kebabów kraftowych zaliczają się produkty droższe z użyciem jak najmniejszej ilości dodatków technologicznych, w których zawartość mięsa jest na wysokim poziomie. Mogą to być zarówno kebaby całomięśniowe, jak i mielone. Standardowo nasze kebaby rzemieślnicze są produkowane w gramaturach 6 kg, 10 kg, 15 kg, 20 kg, 30 kg. Realizujemy jednak również większe lub nietypowe gabaryty na specjalne zamówienie klientów.

Efes-Pol - kebaby kraftowe od producenta

To, co wyróżnia Efes-Pol na rynku w stosunku do mniejszych firm w tej branży, to przede wszystkim usługa produkcji kebabów kraftowych. Wszelkiego rodzaju bistra, czy restauracje są ograniczane przepisami przez podmioty takie jak sanepid, czy weterynaria. Tego typu podmioty nie są w stanie wyprodukować większej ilości produktów i wprowadzić ich na rynek. Tym samym korzystają z usług większych firm, które produkują kebab w oparciu o swoje procesy produkcyjne. Dlatego często zdarza się, że bardzo dobry kebab w lokalu właściciela kraftowego wyrobu jest diametralnie inny od tego wprowadzanego na rynek.

Co nas jeszcze wyróżnia na rynku kebabów kraftowych?

Jesteśmy mocno skupieni na etapie produkcji kebabów kraftowych, wprowadzania nowych produktów, a także ciągłego ulepszania procesów produkcyjnych. Nasi dystrybutorzy zapewniają klientom ciągłość dostaw oraz kompleksowość oferty w sektorach Street Foodowych. Nie wprowadzamy żadnego minimum zamówieniowego, oferując często podczas współpracy wynajem sprzętu oraz atrakcyjne rabaty.

Produkujemy również wyroby rzemieślnicze na podstawie receptury klienta, dzięki czemu jesteśmy w stanie zachować stałość i powtarzalność produktu, a klient otrzymuje wyroby dostosowane do jego wymagań. Dzięki wykonywaniu stałego badania surowca i wody spełniamy najbardziej wymagające normy weterynaryjne. To sprawia, że nasi klienci dostają gwarancje bezpieczeństwa żywności pod kątem mikrobiologii.

kebab rzemieślniczy kebap rzemieślniczy

Producent kebabów z tradycjami - Historia Efes-Pol

Efes_pol to renomowany producent kebabów rzemieślniczych, posiadający bogatą historię i doświadczenie na rynku polskim. Nasza firma ma 30 letnią tradycję, a zapoczątkował ją Fedai Simsek, który przyjechał do Polski pod koniec lat 80. Na początku lat 90 otworzył kultową turecką restaurację o nazwie „Sułtan Kebap”. Sam właściciel był pod wielkim wrażeniem pozytywnego odbioru klientów nie tylko na terenie miasta, ale także konsumentów z całego kraju.

Po kilku latach działalności w sektorze gastronomicznym otworzył produkcję kebabów. Ze względu na bardzo duże zainteresowanie klientów indywidualnych, a także sieci handlowych, okazało się, że hala jest zbyt mała, aby sprostać oczekiwaniom klientów. W następstwie powstał obecny i nowoczesny zakład zatrudniający kilkadziesiąt osób z możliwościami produkcji kilkuset ton mięsa miesięcznie.

Warto nadmienić, że proces produkcyjny zmienił się od tamtej pory nieznacznie, co pozwala nam na produkcję kebabów rzemieślniczych z zachowanie wszystkich tradycyjnych receptur.

Do dzisiaj celem firmy jest jakość na najwyższym poziomie oraz zadowolenie klientów.

kebap rzemieślniczy
producent kebabu kraftowego

Kebap Sultan Wołowo-Indyczy

Dostępne opakowania

6kg 10kg 15kg 20kg 30kg więcej
SPECYFIKACJA

ZAPYTAJ O TOWAR

baranina kebab

Kebap Bodrum Wołowo-Barani

Dostępne opakowania

6kg 10kg 15kg 20kg 30kg więcej
SPECYFIKACJA

ZAPYTAJ O TOWAR

producent kebabu rzemieślniczego

Kebap Elmas Drobiowy z kurczakiem

Dostępne opakowania

6kg 10kg 15kg 20kg 30kg więcej
SPECYFIKACJA

ZAPYTAJ O TOWAR

kebab kraftowy

Alanya Kebap 90% Drobiowy z całego kurczaka

Dostępne opakowania

6kg 10kg 15kg 20kg 30kg więcej
SPECYFIKACJA

ZAPYTAJ O TOWAR

kebab rzemieślniczy

Alanya Kebap 80% Drobiowy z całego kurczaka

Dostępne opakowania

6kg 10kg 15kg 20kg 30kg więcej
SPECYFIKACJA

ZAPYTAJ O TOWAR

kebap rzemieślniczy

Kebap Jaśmin Wołowy

Dostępne opakowania

6kg 10kg 15kg 20kg 30kg więcej
SPECYFIKACJA

ZAPYTAJ O TOWAR

producent kebabu kraftowego

Kebap Gemuse

Dostępne opakowania

20kg 30kg 40kg 50kg
SPECYFIKACJA

ZAPYTAJ O TOWAR

producent kebabu kraftowego

Kebap Yaprak Wołowina w Płatach

Dostępne opakowania

10kg 15kg 20kg 30kg 40kg 50kg 60kg
SPECYFIKACJA

ZAPYTAJ O TOWAR

producent kebabu rzemieślniczego

ZAPYTAJ O TOWAR